Hoe organiseer je het perfecte vrijgezellenfeest?

Gefeliciteerd! Jij bent de aangewezen persoon om het vrijgezellenfeest van de bruid en haar vriendinnen te organiseren. Je bent vast heel enthousiast geworden maar ook een beetje overrompeld. Waar begin je mee met het organiseren van een vrijgezellenfeest? Hoe vind ik een stripper?

Voor je verder gaat met het boeken van een stripper of soort gelijke activiteiten voor vrouwen of mannen, lees eerst even onze tips door dan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

7 tips voor het plannen van een vrijgezellenfeest

 1. Praat met de bruid
  Het eerste wat je zou moeten doen is met de bruid praten. Waar hoopt ze op met haar vrijgezellenfeest? Zijn er richtlijnen of restricties? (Dit beantwoord meteen je vraag; stripper of geen stripper) Is er een specifieke datum die zij in gedachten heeft? Hou wel enigszins rekening met haar wensen, het wordt immers haar feestje.
 2. Kies een thema
  Door het kiezen van een vrijgezellen thema maakt het de keuze makkelijker om de activiteiten en aankleding van het vrijgezellenfeest in te vullen.
 3. Maak een tijdsplanning
  Door het maken van een juiste planning zorg je ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en er geen onnodige stress ontstaat tijdens het vrijgezellenfeest. Onze vrijgezellenfeest planner kan jullie hiermee helpen.
 4. Maak reserveringen
  Zijn jullie van plan om ergens wat te gaan eten, naar een club of voorstelling te gaan? Maak reserveringen! En laat de locatie weten dat jullie een vrijgezellenfeest vieren. Want sommige uitgaansgelegenheden hebben speciale vrijgezellen arrangementen.
 5. Verstuur uitnodigingen
  De bruid verstuurd ook uitnodigingen voor haar bruiloft. Dus waarom zou jij geen leuke uitnodiging sturen voor het vrijgezellenfeest? Het is niet noodzakelijk maar wel heel erg leuk!
 6. Verzamel het geld
  Jij hoeft niet alleen voor het vrijgezellenfeest te betalen! Het is gebruikelijk om voor de vrijgezel te betalen. Maar deze kosten deel je over de vriendinnen die mee gaan naar het vrijgezellenfeest. Laat iedereen weten wat de kosten zijn, zo ontstaan er achteraf geen onaangename verrassingen.
 7. Koop party props
  Om het vrijgezellenfeest leuk aan te kleding is het leuk om party props te kopen. Denk hierbij aan goodie bags, grappige accessoires, slinger en meer. Uiteraard is het ook leuk om een leuk kostuum aan te doen voor je vrijgezellenfeest. Voor inspiratie kijk op deze website Toptrouwen

Het vrijgezellenfeest komt snel dichterbij maar met deze tips en onze vrijgezellenfeest planner komt het helemaal goed. Mocht je nog meer tips nodig hebben, kijk dan op onze blog; het organiseren van een vrijgezellenfeest. Veel succes met het organiseren van het perfecte vrijgezellenfeest!