Vrijgezellenfeest organiseren voor mannen en vrouwen

Is het jouw beurt om een vrijgezellenfeest te organiseren voor je beste vriendin? Of wil je jouw beste maat eens even lekker voor het blok zetten voor de ogen van zijn vrienden? Dan zit je hier helemaal goed! Hieronder vind je namelijk alle tips en tricks die je helpen bij het organiseren van een vrijgezellenfeest voor zowel mannen als vrouwen. Met de onderstaande ingrediënten wordt het door jou georganiseerde vrijgezellenfeest een groot succes!

Een vrijgezellenfeest is wel even iets anders dan een standaard verjaardagsfeest. Naast gezelligheid en vrienden wil je namelijk ook nog even de laatste dagen als ‘vrijgezel’ op een bijzondere manier vieren. Lachen, gieren, brullen én natuurlijk de nodige dosis schaamte zijn belangrijke ingrediënten voor je vrijgezellenfeest. Hieronder vind je verschillende onderdelen die je feest tot een waar succes zullen maken:

• Tips voor het organiseren van een perfect vrijgezellenfeest
• Leuke ideeën voor een geslaagd vrijgezellenfeest
• De spannende en leukste opdrachten voor de vrijgezel
• Te gekke kostuums die niet mogen ontbreken
• Cadeaus voor een vrijgezellenfeest

Je kunt het van boven naar beneden als een soort stappenplan gebruiken, of gewoon lekker inspiratie opdoen.

Het organiseren van een perfect vrijgezellenfeest

Dus jij bent de aangewezen persoon om het vrijgezellenfeest te organiseren? Gefeliciteerd! En succes; want deze verantwoordelijke taak vergt wat voorbereiding. Dat maakt het er natuurlijk niet minder leuk op, wij weten wel hoe jij dit kunt aanpakken!

Ten eerste; de voorbereiding

Ondanks dat je de aanstaande bruid of bruidegom gaat verrassen, is het wel belangrijk dat je ongeveer weet waar hij of zij op hoopt. Of misschien nog belangrijker; wat absoluut niet gewaardeerd zal worden! Het is dus belangrijk om van tevoren even met de vrijgezel te gaan zitten en luchtig over het onderwerp te babbelen, voordat je de vrijgezellenfeest activiteiten plant. Een datum bepalen is belangrijk, want hij of zij moet wel tijd hebben. Laat natuurlijk niet te veel doorschemeren over het feest! Door een paar potentiële data uit te kiezen weet je zeker dat hij of zij niet gaat zitten wachten op je feest. Je kunt hem of haar natuurlijk ook een beetje om de tuin leiden door het over een filmavondje of stapavond met z’n tweetjes te hebben.

Een geslaagd vrijgezellenfeest bevat een aantal aspecten. Een van de belangrijkste aspecten van het feest is natuurlijk de surprise. De vrijgezel mag namelijk (ook al zal hij of zij zich erop proberen voor te bereiden) niet weten wat hem of haar te wachten staat. De truc is dan ook om de achterdochtige vrijgezel op een onverwachte manier te verrassen. Als de surprise gelukt is, dan is je feest al voor de helft geslaagd. Oh, en de activiteiten die je daarvoor gebruikt, kun je maar beter op tijd reserveren. Anders sta je zelf voor een ongewenste verassing. Maar we zijn er nog niet!

Het feest vier je niet alleen, maar met de beste vrienden van de vrijgezel

Zorg er voor dat je iedereen op tijd op de hoogte stelt. Weet je niet precies wie zijn of haar beste vrienden zijn? Neem dan contact op met de aanstaande man of vrouw waar je vrijgezel mee gaat trouwen. Die zal zeker niet zwijgen wanneer jij naar de vrienden voor het vrijgezellenfeest vraagt! Zo weet je in ieder geval zeker dat je de juiste personen uitnodigt en niemand zal vergeten.

Er is één gouden regel voor een vrijgezellenfeest; de vrijgezel betaald niet.
Verzamel met zijn allen het geld en zorg dat het bij de organisator (jij dus) terecht komt. Zijn alle voorbereidingen gedaan? Dan kan de pret beginnen! Als je nog bij de voorbereiding bent en je zoekt wat inspiratie, lees dan vooral verder. Hieronder staan namelijk een paar superleuke en gegarandeerd succesvolle ideeën!

Vrijgezellenfeest ideeën voor mannen

Of je nu lekker met de mannen op stap wilt, of dat je je beste maat in zijn eigen huis voor paal wilt zetten, over het door jou georganiseerde mannenfeest zullen jullie nog lang blijven na praten. Maar hoe ziet nu een ideaal vrijgezellenfeest voor mannen eruit? Hieronder vind je een paar succesvolle vrijgezellenfeest ideeën voor mannen.

Actie

Als je kiest voor een feest vol actie, dan is het belangrijk dat je activiteiten kiest die de vrijgezel in beweging zet. Hier kun je zowel een speciale activiteit voor uitkiezen zoals paintballen of een bubble voetbal, maar je kunt ook actie in de stapavond brengen. Je wilt de huiskamer dan misschien liever vermijden, en de standaard stamkroeg is misschien ook wat te voorspelbaar. Kies je activiteiten hiervoor dus goed uit. Door actie in het vrijgezellenfeest te brengen zorg je voor spanning en adrenaline bij de vrijgezel. Hij zal het feest niet snel meer vergeten!

Erotiek

Mooie vrouwen zijn onmisbaar op het vrijgezellenfeest wanneer je een erotische tintje aan het feest wil toevoegen. Hierdoor breng je de nodige schaamte en ongemakkelijkheid mee bij de vrijgezel…en dat is nu juist zo vermakelijk tijdens zo’n vrijgezellenfeest! Een stripper inhuren is dan ook altijd een ware klassieker geweest maar je kunt het ook buiten de deur zoeken. Zo kun je je maat meenemen naar een erotische show in combinatie met lekker eten.

Liever iets creatievers? Dan kun je hem ook erotisch laten schilderen door hem te trakteren op een cursus naaktmodel schilderen. Met deze workshop ben je verzekerd van:

• Typisch vrijgezellenfeest voor mannen
• Onvergetelijke hilarische momenten
• Een speciaal aandenken die jullie mee naar huis mogen nemen

Al deze bovenstaande activiteiten zijn voor jou en je vrienden natuurlijk erg vermakelijk…

Drinken (en eten)

Bij een goed mannenfeest hoort uiteraard een goed gevuld glas vloeibaar goud. Lekker bieren met de mannen is dus altijd een goed idee. Je kunt er ook voor kiezen je vertrouwde glas bier naar een hoger level te tillen door je te wagen aan een workshop cocktails maken. Als je je liever richt op zowel drank als goed eten, dan is erotisch dineren echt iets om te overwegen. Nee, dat is geen romantisch diner voor twee, jij gaat lekker met de mannen genieten van mooie vrouwen die een spannende show verzorgen, terwijl jullie genieten van het eten en drinken.

De vrijgezel eet sushi van ons vrouwelijk model

Vrijgezellenfeest ideeën voor vrouwen

Jouw beste vriendin verdient natuurlijk een mooi en onvergetelijk vrijgezellenfeest. Om haar te bewijzen hoeveel je van haar houdt kies je dan ook de leukste activiteiten uit die je met haar beste vriendinnen gaat uitvoeren. Hieronder kun je wat inspiratie opdoen als je nog zoekende bent naar vrijgezellenfeestactiviteiten voor vrouwen.

Dansen

Om lekker actief bezig te zijn is dansen een hele leuke invulling voor je vrijgezellenfeest. Dit kun je op verschillende manieren doen, want er zijn natuurlijk verschillende danssoorten. Voor de sensuele, verleidelijke en vrouwelijke dans met een bijzondere complete show, is een workshop burlesque dansen precies wat je zoekt. Liever iets actiever? Dan laat je je vriendin met haar billen schudden tijdens een workshop twerken. Je kunt natuurlijk ook gaan voor de populaire klassieker; een workshop paaldansen. Welke je ook kiest, het wordt gegarandeerd gezellig!

Drinken (en drinken)

Als je vriendin (of jij) helemaal niet van dansen houdt kun je natuurlijk ook lekker met z’n allen wat gaan drinken. Zo is het bijvoorbeeld superleuk om zelf lekkere drankjes te maken met een workshop cocktails maken. Om het helemaal af te maken kun je van tevoren alvast genieten van zoetigheid tijdens de chocolade workshop. Hierdoor heb je het beste van twee werelden. Drank en chocolade!

Mannen

Naast drank en chocolade houden vrouwen natuurlijk ook heel erg van mannen. Als je de mannen naar je feest wilt brengen is het spannend en leuk om een mannelijke stripper in te huren. Je vriendin weet niet wat haar overkomt, en dat nog wel in haar eigen huis! Je kunt natuurlijk ook een naakte butler inhuren als het nog spannender wilt maken. Zo krijgt je vrijgezellenfeest wel een heel bijzondere invulling!

Male stripper for your bachelorette party

Vrijgezellenfeest opdrachten voor mannen

Een vrijgezellenfeest is niet compleet zonder leuke, spannende en gênante vrijgezellenfeestopdrachten voor mannen. Het leukste hiervan is; jij bepaald! Er zijn verschillende vrijgezellenfeest opdrachten waar je voor kunt kiezen. Ze kunnen aansluiten op de eerdergenoemde activiteiten maar je kunt ze natuurlijk ook leuk combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drankspelletjes waarbij gefaalde opdrachten leiden tot shotten. Of laat je beste vriend zichzelf publiekelijk voor schut zetten door in een gek kostuum rond te lopen of gênante dingen te laten kopen.
Heb je wat inspiratie nodig? Neem dan zeker even een kijkje in de top 5 vrijgezellenfeest opdrachten voor mannen! Je zult zien dat er een paar pittige partygames tussen zitten. Die kunnen ontzettend belangrijk zijn voor je feest om het op gang te krijgen of juist om de spanning erin te houden. Waarom? Daar komen we zo meteen nog op, maar eerst even naar de dames.

vrouwelijke striptease op je bachelorparty

Vrijgezellenfeest opdrachten voor vrouwen

Tijdens het vrijgezellenfeest voor je beste vriendin wil je natuurlijk de leukste opdrachten doen om het feest lekker op gang te houden. Je feest krijgt hierdoor een extra boost van spanning en sensatie, waardoor je vriendin de hele avond op het puntje van haar stoel zit. Nou ja, figuurlijk dan, want ze gaat natuurlijk lekker aan de bak! Verschillende spelletjes maken je feest helemaal compleet, zoals:

• Kusjesjacht
• Gratis drankjes
• Paaldanswedstrijd

Ook voor de dames hebben wij dan ook een top 5 vrijgezellenfeest opdrachten voor vrouwen opgesteld! Hieronder gaan we nog wat verder in op partygames voor vrijgezellenfeesten en waarom ze zo’n mooie aanvulling zijn op je feest.

paaldansen met je vrijgezellenfeest

Partygames voor je vrijgezellenfeest

Om nog even verder in te gaan op die spannende opdrachten en activiteiten; partygames zijn altijd leuk voor vrijgezellenfeesten! Hierdoor betrek je de hele groep bij het feestje en leer je elkaar op een wel heel bijzondere manier (nog beter) kennen. Daarnaast is het ook nog eens een leuke en actieve manier om de vrijgezel eens even lekker voor het blok te zetten. Dat is voor iedereen leuk toch?

Bij partygames voor vrijgezellenfeesten gaan spelletjes net even een stapje verder. Hierdoor mag je met quizpelletjes dus letterlijk de kleren van het lijf vragen en kun je met truth or dare spelletjes achter bijzondere waarheden komen. Daarnaast kan je ook deze spelletjes spelen:

• Seksquiz
• Ballonnenspel
• Kleed de bruidegom

Tip; combineer verschillende spelletjes met elkaar! Hierdoor breng je variatie in ‘het spel’ en blijft het steeds weer een verrassing wat er die avond allemaal staat te gebeuren.

sex quiz

Populaire kostuums voor je vrijgezellenfeest

Een onmisbaar en zeer populair ingrediënt voor een vrijgezellenfeest is verkleden. Als je wel eens in Amsterdam bent geweest heb je ze vast wel gezien; mannen met een glas bier in hun hand, ronddwarrelend in een prinsessenjurk, of een vrouw in een glimmend pakje met een stoet overduidelijke ‘bridesmaid’ in bijpassende pakjes. Vrijgezellenfeest kostuums trekken extra aandacht naar het feest en maken het daarmee ook extra gezellig. Zeker wanneer je op pad gaat! Je zult zien hoeveel bekijks je hebt en het kan je zelfs nog wel eens aan wat gratis drankjes helpen…

Maar wat zijn nu populaire kostuums voor vrijgezellenfeesten?

Dames, als er een dag in je leven is dat je je weer kind mag voelen en in de huid van je favoriete Disney prinses wilt kruipen, dan is dat deze dag. Hoe leuk is het om als sexy Disney-figuur samen met je vriendinnen door de straten te paraderen, op weg naar de kroegen en clubs? Precies!

Mannen, niet getreurd, voor jullie zit er ook wat bij! Zo verveeld het populaire en welbekende chippendale-kostuum nooit! Ga je liever voor wat meer gekkigheid? Stop de vrijgezel en zijn beste vrienden dan in een gek dierenkostuum of een net-iets-te-strak superhelden pak. Oh, en jij en de mannen mogen natuurlijk ook in jullie favoriete Disney prinsessen pak rond paraderen hoor, wij weten wel hoe graag jouw vrijgezel dat stiekem wilt… Voor meer tips kun je een kijkje nemen bij onze top 5 vrijgezellenfeest kostuums.

Workshops voor een vrijgezellenfeest

Vrijgezellenfeest organiseren in diverse steden

Naast al die leuke bovenstaande activiteiten en kostuums, is het natuurlijk ook belangrijk dat je kiest voor een geschikte locatie. Woont de vrijgezel bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan heeft het niet zoveel zin om naar vrijgezellenfeest activiteiten in Den Haag te gaan zoeken. Een verassing lukt bovendien ook beter als je er niet drie uur voor hoeft te rijden, dan is onderweg de spanning er wel een beetje af. Het is dus belangrijk dat je zoekt naar activiteiten voor je vrijgezellenfeest in bepaalde steden.

De omgeving van de stad waar het feest zal plaatsvinden, kan heel veel invloed hebben op het feest zelf. Denk bijvoorbeeld aan de spannende sushi boot; één van de leukste ideeën voor een vrijgezellenfeest in Amsterdam. Deze activiteit zou niet hetzelfde zijn zonder de mooie Amsterdamse grachten. Het uitzicht is dan ook een belangrijk onderdeel voor je foto’s. Als je wilt terugkijken op de foto’s van je feest kun je heel veel herinneringen herbeleven door alleen al terug te kijken op die mooie omgeving in de achtergrond.

Je hoeft natuurlijk niet alleen naar Amsterdam te gaan voor een geslaagd vrijgezellenfeest. Steden als Breda, Utrecht en Maastricht, maar ook het Belgische Antwerpen, bieden uitstekende mogelijkheden voor vrijgezellenfeesten. Als je zelf niet in die steden woont, kies dan de dichtstbijzijnde (grote) stad uit. Hier is namelijk het meest te beleven en heb je de meeste kans op verschillende leuke activiteiten. Je kunt jezelf trouwens ook naar een grote stad brengen op een hele bijzondere manier. Reis bijvoorbeeld in stijl met een vrijgezellenfeest limousine! Zo begint het feest onderweg naar de stad al…

Luxe limousine

Tips voor gemengde vrijgezellenfeesten

Tegenwoordig hoeven wij ons gelukkig niet meer zo nauw aan ‘mannen -en vrouwenregels’ te houden. Zo kan het natuurlijk zo zijn dat jouw vrijgezel in zijn of haar vriendengroep zowel mannen als vrouwen heeft. Die wil je er natuurlijk allemaal bij hebben. Of misschien gaat je beste vriendin met een vrouw trouwen? Dan zal je vriendin waarschijnlijk niet zo warm worden van een mannelijke stripper.

Je kunt dus zeer creatief zijn met het organiseren van een gemengd vrijgezellenfeest en afwijken van het klassieke. Hierbij is het belangrijk dat je wel rekening houdt met beide partijen en je activiteiten daarop aanpast. Het kan natuurlijk wel heel leuk zijn om met zijn allen te gaan twerken, maar of de mannelijke gasten daar net zo blij van worden is te betwijfelen. De truc is dus om voor een activiteit te kiezen die voor zowel mannen als vrouwen geschikt is, maar waar je toch zelf je creativiteit in kwijt kunt om het feest zo origineel mogelijk te houden.

Een leuk voorbeelden van een activiteit die geschikt is voor gemengde vrijgezellenfeesten, is een workshop naaktmodel schilderen. Je kunt dan kiezen voor een mannelijk én een vrouwelijk model, maar het is natuurlijk ook superleuk om een man eens een andere man te laten schilderen. Andersom ook uiteraard. Dat wordt gegarandeerd een onvergetelijk en vooral ook uiterst interessante dag!

Vrijgezellenfeest cadeaus

Tijdens én na het feest kun jij je vriendschap extra verzegelen met een cadeautje. Dit kan zowel een mooi als grappig cadeau zijn. Dat hangt af van het moment waarop je het cadeau wil geven. Zo kun jij je beste vriend voorzien van een t-shirt met een grappige tekst erop of een bierhoed waar iedereen de nodige voorraad drank in kwijt kan. Voor de dames zijn de welbekende sherps met bridesquad teksten erop altijd een leuke accessoires die bewaard kunnen worden als aandenken.

Als het feest voorbij is wil jij de vrijgezel natuurlijk niet met lege handen naar huis laten gaan. Het is namelijk een feest om nooit te vergeten en daar kun je nog even extra nadruk op leggen door de vrijgezel een leuk cadeau mee te geven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat iemand in de groep gedurende het feest foto’s maakt en deze laat vastleggen in een lijstje of op een doek.

Maar een ander heel bijzonder en leuk cadeau is wanneer je je richt op die ene belangrijke dag zelf; de bruiloft. Veel vrouwen kiezen er bijvoorbeeld voor om de aanstaande bruid iets te geven om te dragen op de bruiloft of tijdens haar huwelijksnacht. Een lingerie-item is dan ook altijd een groot succes! Zorg er wel voor dat je een beetje weet wat je vriendin mooi vindt, en dat haar aanstaande man het ook mooi zal vinden!

Cadeaus geven is natuurlijk heel erg leuk, maar het is geen must. Het feest zelf is uiteraard al een groot cadeau op zich maar een little gift on the side kan net een beetje extra persoonlijke aanvulling geven. Het is dus absoluut geen verplichting, maar gewoon een superleuke extra.

Zo blijft een vrijgezellenfeest het leukst

Om een feest leuk te houden voor zowel de gasten als de mensen die de activiteiten verzorgen, is het goed om even stil te staan bij de ongeschreven regels van vrijgezellenfeesten. Zo is het bijvoorbeeld leuk om met z’n allen veel te drinken, maar houdt er wel rekening mee dat wanneer je teveel drinkt, er weinig van de activiteit overblijft. Het zou natuurlijk zonde zijn als je je er niets meer van kunt herinneren, behalve dan die enorme kater die je de volgende dag had.

Daarnaast is het belangrijk dat je laat zien dat het om een vrijgezellenfeest gaat. Het gaat je namelijk allerlei leuke extra’s opleveren zodra een barman of stripper doorheeft dat het om een vrijgezellenfeest gaat. Je mag dus lekker groots uitpakken bij het showen van je vrijgezel!

Last but not least; onthoudt goed voor wie het feest bedoeld is. Jouw beste vriend of vriendin is het middelpunt en dat moet ook zeker zo blijven. Laat de vrijgezel dus ook duidelijk in de spotlight staan en laat je eigen voorkeuren even achterwege. Houd wat betreft activiteiten dus ook rekening met de wensen van je beste vriend of vriendin. Gelukkig ken jij die als de beste en weet je precies wat je moet doen om het feest te laten slagen!

Succes en veel plezier met organiseren van het vrijgezellenfeest. Als je de bovenstaande tips meeneemt wordt het zeker een succes!

Neem contact op!