Goede vrienden laten hun beste maten niet richting het altaar lopen zonder een laatste nacht van vrijheid, of met andere woorden: een geweldig vrijgezellenfeest. Maar voordat je begint met plannen is het belangrijk dat je enkele ongeschreven regels kent voor het plannen van een bachelor party voor je beste maat. Belangrijk om deze tips en regels in acht te houden, mannen!

Regel 1 – Ben jij de getuige, dan regel jij het vrijgezellenfeest!

Als eerste is het belangrijk om te weten wat de bruidegom wil doen. Wil hij gaan gokken in Vegas? Wil hij zich klem drinken? Niet alle vrijgezellenfeesten zijn hetzelfde. Verras hem niet met iets waarvan je vrij zeker bent dat hij het niet wilt doen.

Regel 2 – De bruidegom betaalt niets

Alle kosten moeten gelijkmatig worden verdeeld onder de deelnemers. Maar het is belangrijk om te weten dat de bruidegom zelf natuurlijk niets hoeft te betalen.

Regel 3 – De bruidegom bepaalt wie er komt

Sommige bruidegommen willen familie, vrienden en collega’s uitnodigen, terwijl anderen alleen vrienden willen. Bottom line: het is zijn beslissing. Als je een probleem hebt met iemand op de gastenlijst, onthoud dan waarom jullie beiden daar zijn en voorkom conflicten.

Regel 4 – Regel transport voor het feest begint

Zet dit ook op je enorme takenlijst, getuige! Plan hoe gasten van en naar de bestemming komen – vooral als er veel alcohol geschonken wordt.

Regel 5 – Het feest is pas voorbij als de bruidegom dit zegt

Als de bruidegom nog wat langer wil blijven, blijf je. Als hij wil vertrekken, vertrek je. Als hij denkt dat je te veel drinkt, schakel je over naar water. Zonder de bruidegom zou er geen vrijgezellenfeest zijn, dus heeft hij uiteindelijk de leiding over de dag, avond of het weekend.

Klinkt allemaal redelijk simpel, nietwaar? Heb je hulp nodig bij het plannen van een te gek vrijgezellenfeest of wil je een aantal toffe activiteiten inplannen? Neem dan contact met ons op!