Vrijgezellenfeestjes staan bekend om onvergetelijke, speciale en unieke gelegenheden om de aanstaande bruid en bruidegom nog één dag los te laten gaan. Echter, het daadwerkelijke evenement zelf plannen en uitvoeren? Dat is iets meer stressvol. Maar haal diep adem en bekijk deze 7 do’s en don’ts van het plannen van een vrijgezellenfeestje dat het hele proces gemakkelijker zal maken.

1. Maak het persoonlijk

Dit feest is voor de bruid, dus zorg ervoor dat je weet wat ze wil! Stel specifieke vragen om de sfeer te verduidelijken: een gek weekend of een informele avond? Zin in een avondje uit of een spadag? Let op haar voorkeuren, zelfs als ze anders zijn dan je verwachtte of botsen met je eigen voorkeuren.

2. Maak het niet té gek

Hoewel het lijkt alsof vrijgezellenfeesten tegenwoordig behoorlijk gevuld zijn met activiteiten volgens een gedetailleerde route, hoef je eigenlijk niet altijd extreem veel te doen. Immers, samen zijn en uitgaan is de topprioriteit! En geloof me: iemand zal altijd te laat komen, dus houd rekening met een buffer van minstens dertig minuten voordat je ergens moet zijn. Wees flexibel en onthoud dat alles waarschijnlijk langer zal duren dan verwacht, en dat is helemaal prima.

3. Zorg voor een back-up plan

Hoe goed je plannen ook zijn, houd rekening met enkele back-upopties. Iemands vlucht is vertraagd, iemand staat in de file, de bruid besluit dat ze het toch niets lijkt om te doen wat je gepland had, of het begint te gieten als je de hele dag buiten op de boot zit. Houd je hoofd koel en schakel snel. Als jij de kalme bent uit de groep, dan zal je de toon zetten voor iedereen en het feest op rolletjes laten lopen.

4. Onderschat de kosten niet

Details om te onthouden: bedenk wie er gaat betalen voor het deel van de bruid en bevestig hoe iedereen zijn aandeel zal betalen. Betaalt de gastheer alles en wordt hij later terugbetaald? Moeten mensen geld meenemen? Kan het restaurant een groepsbetaling splitsen? Het beste om erachter te komen voordat de drankjes beginnen te vloeien!

5. Stress je niet om de invite-list

Tenzij op verzoek van de bruid om wat voor reden dan ook, nodig niemand uit die niet op de bruiloft is uitgenodigd. Dat gezegd hebbende, heb niet het gevoel dat je IEDEREEN ook moet uitnodigen. Het is bedoeld voor diegenen die het dichtst staan bij de persoon gaan trouwen. En als iemand wordt uitgenodigd die je niet leuk vindt of waar je het niet mee eens bent, dan moet je weten dat je er maar mee moet dealen. Het is immers niet jou feest.

6. Vraag om hulp

Veel werk gaat gepaard met het plannen van een geweldig feest, vooral voor iemand van wie je houdt! Laat mensen doen waar ze goed in zijn, in plaats van zelf een miljoen dingen te micro-managen. Als iemand een grote foodie is, vraag hem om voor brunchreserveringen te zorgen; als een andere vriend creativiteit uit haar aderen laat vloeien, laat die persoon dan leuke activiteiten en spelletjes bedenken. Your Bachelorparty is dé expert op het gebied van het organiseren van leuke vrijgezellenfeesten, dus wij kunnen je er zeker bij helpen.

7. Vergeet de verloofde niet!

Een van de beste (en populaire) elementen van een vrijgezellenfeest is het op de een of andere manier integreren van de verloofde. Alles is mogelijk – van een leuk videoboodschap die aan het begin van de nacht wordt afgespeeld tot leuke spellen en quizes.